Jeg tilbyder kognitiv vurdering af børn i alderen 6-16 år. En kognitiv test kaldes også en intelligenstest, og gennem en sådan test udregnes en intelligenskvotient (IK) også kaldet IQ.
Hvornår giver det mening at lave en kognitiv vurdering?
Det kan være at jeres barns trivsel er dalende, og at barnet er udfordret både fagligt og socialt. Måske vil dit barn ikke længere i skole, hvilket kan have resulteret i et højt fravær. Det kan også være at I oplever at der er lang ventetid til hjælpen, eller at der påtænkes en udredning for en eventuelt psykiatrisk problemstilling. Ved sidstnævnte er en kognitiv vurdering af barnet ofte påkrævet, før end problemstillingen kan vurderes i psykiatrisk regi. Ved at købe dig til en kognitiv test, kan du spare noget ventetid.
En kognitiv vurdering giver et indblik i dit barns kognitive funktionsniveau. Et kognitivt funktionsniveau fortæller noget om hvorvidt dit barn oplever og registrerer verden på et alderssvarende niveau. Et barn der ikke er alderssvarende, kan have brug for hjælp til at håndtere dette potentielle pres, som det kan være for barnet.
Testen jeg anvender hedder WISC-V. Med den gives der et indblik i barnets styrkesider samt de områder hvor barnet er udfordret og har brug for hjælp. Denne viden kan give mulighed for at tilrettelægge relevante pædagogiske tiltag omkring barnet.
WISV-V består af en række forskellige delprøver, som bl.a. består af visuelle og sproglige øvelser samt logisk og abstrakt tænkning og hukommelse. Delprøverne undersøger forskellige områder af intelligensen herunder:
På baggrund af ovenstående indeks udregnes en samlet intelligenskvotient (IQ).
OBS: Jeg vil bestræbe mig på at formidle resultaterne letforståeligt, og så de kan relateres til jeres hverdag, og måden hvorpå dette kommer til udtryk i barnets liv.
Opstartssamtale (1 time)
Til opstartssamtalen vil jeg spørge jer og barnet ind til hvordan det går, samt til hvorfor der ønskes en kognitiv vurdering af barnet. Samtalen er ligeledes en forventningsafstemning, i forhold til hvad testen kan og ikke kan vise. Barnet får desuden mulighed for at møde mig og se lokalet, inden selve testsituationen. Det er meget væsentligt for mig at barnet synes det er et trygt og rart sted at være.
Testsession(er) (2 timer)
Derefter aftales en eller to tider (afhængigt at barnets/den unges alder), hvor testen udfærdiges. Selve testningen foregår uden forældre til stede. Der er mulighed for at vente i venteværelset imens. Under testningen indlægges små pauser efter behov til fx smalltalk, at tegne en tegning eller et spil kort afhængigt af alder. Det er igen vigtigt for mig at barnet/den unge har en god oplevelse med situationen, og føler det trygt og rart at være der.
Tilbagemeldingssamtale (1 time)
Til tilbagemeldingssamtalen gennemgås resultaterne af den kognitive profil, og der gives pædagogiske anbefalinger på baggrund af dette. Forinden mødet har jeg udfærdiget en skriftlig rapport, som I får udleveret i papirform til mødet. Det afhænger af barnets alder/modenhed hvorvidt det deltager på tilbagemeldingsmødet.
OBS: Ved fælles forældremyndighed skal der være samtykke fra begge forældre til et forløb. Barnets deltagelse til dette møde afhænger af barnets alder og modenhed.
Samlet pris for forløb: 7.500 kr.
Prisen inkluderer: Opstartssamtale (1 time), 1-2 testgange (2 timer), rapport med testresultater, tilbagemeldingssamtale (1 time)
OBS: Testning kan ikke bookes i bookingsystemet, men ved at kontakte mig på e-mail eller telefon.
Har du spørgsmål eller ønsker du at booke en tid til opstartssamtale, er du velkommen til at kontakte mig på enten mail eller telefon: